NOVOXX

Jeśli poszukujecie Państwo nie tylko doskonałego wykonania ale też naprawdę doskonałego produktu to zapraszam do zapoznania się z cechami mikropigmentów, których technologia produkcji oparta jest na technologii novoxx. 


Żadne inne mikropigmeny nie posiadają takich właściwości. 


Pigmenty są czyste, mikronizowane i wykonane zgodnie z Rezolucją Rady Europy na temat tatuaży i makijażu permanentnego daje to gwarancję, że nie ma żadnych niebezpiecznych składników w produkcie powodujących raka ani nie jest mutagenny lub toksyczny dla ludzi. 

Zgodnie z dzisiejszym stanem wiedzy novoxx jest w 100% biokompatybilny. Oznacza to, że po prostu integruje się z ciałem, które nie rozpoznaje go jako obcej substancji.. Dlatego reakcje alergiczne w przypadku użycia novoxxu można praktycznie wykluczyć.

Pigment nie powoduje żadnych obrzęków dlatego jest bardzo komfortowy dla klientów. 

Novoxx skutecznie zabija bakterie, drożdże i grzyby (lepsze gojenie, mniej powikłań pozabiegowych)


Novoxx jest substancją nieorganiczną, lecz w odróżnieniu od minerału nie tworzy struktury krystalicznej, atomy nie są uporządkowane (po latach nie obserwuje się zbicia w grudki koloru, które wykształcają się przy tlenkach jasnych barwników tradycyjnych).


Ponieważ novoxx jest ciałem stałym, nie może parować jak inne środki konserwujące. Oznacza to, że z upływem czasu po nałożeniu koloru stężenie novoxxu nie zanika i podtrzymuje nasycenie barwy, jednocześnie zostaje ograniczony potencjał alergiczny przez zminimalizowanie drobin pigmentu w kolorze.


Kolejnym fascynującym aspektem novoxxu jest to, że jest przeciwutleniaczem. Tak zwane wolne rodniki i substancje utleniające, takie jak ozon, uszkadzają skórę i niszczą pigmenty, co prowadzi do przedwczesnego starzenia się skóry i blaknięcia kolorów. 


Novoxx powstrzymuje te działania. 


Ostatecznie kolor tatuażu lub makijażu zrobiony pigmentem na bazie novoxxu jest świeży i ma bardzo naturalny odcień, gwarantuje to już za pierwszym razem niezwykłe efekty pigmentacji tworząc unikalne makijaże.

 

Informacje techniczne:

Nie zawiera wykrywalnych ilości kadmu, rtęci, selenu, telluru, talu, uranu, chromianów lub rozpuszczalnych kombinacji baru. Wszystkie wartości antymonu, arsenu, siarczan baru, chromu, ołowiu i cynku znajdują się w normach kosmetycznych pigmentów. 
Deste pigment jest wyrobem kosmetycznym nie zawiera akrylu , wszystkie składniki są na etykiecie.

Pigment zawiera następujące składniki: wysoko oczyszczona woda, barwniki, powidon, wapnia sodu fosfokrzemian, krospowidon i miki. Pigment produkowany jest partiami zgodnie z międzynarodowymi normami normy ISO 9001:2000. Ta linia produktów spełnia rygorystyczne przepisy krajowe w Austrii i Holandii. Karty charakterystyki są wysyłane na życzenie. Produkt Deste jest produkcji niemieckiej z opatentowanym i zarejestrowanym wzorem w 2004r. Każda partia pigmentu jest analizowana 
przed wydaniem do dystrybucji.